Lagre piano trygt og billig?

Lagre piano trygt og billig: Trenger du å mellomlagre et piano trygt og billig? Instrumentet er som kjent veldig skjøre og krever spesiell behandling enn vanlig innbo som skal lagres. Dette for å redusere skader på pianoet. I denne artikkelen får du noen enkle tips til: hvordan lagre piano trygt og billig.

Lagre piano trygt og billig

Det er avgjørende viktig at pianoer og flygler blir plassert og oppbevart i rom med normale stabile klimatiske forhold. D.v.s. en romtemperatur mellom 18 – 20 grader C og en relativ luftfuktighet mellom 40 – 60 %. De inneklimatiske forholdene, med svingninger i relativ luftfuktighet, er den enkeltfaktor som påvirker instrumentene mest. Svingningene oppstår som følge av veksling av årstider, innetemperatur/oppvarming og hvordan boligen/lokalet blir brukt.

Trinn 1: Finn riktig lagringsplass

Trinn 2: Rengjør og poler pianoet grundig før lagring

Trinn 3: Beskytt pianoet med plast før transport

Trinn 4: Dekk tangentene slik at de er frie for støv

Trinn 5: Om det er mulig, demonter hjul

Trinn 6: Demonter stativ dersom pianoet har dette

Trinn 7: Dekk pianoet med flyttetepper og emballasje

Trinn 8: Lei profesjonelle pianoflyttere, og spør om de har forsikring

Pianoer er ekstremt følsomme for temperaturvariasjoner og skiftende klima. For eksempel anbefaler de fleste piano produsenter at pianoer lagres i stabile temperaturer, med en fuktighet på ikke mer enn 42%. Derfor må du velge riktig lagerhotell til mellomlagring av piano.

Du bør ikke lagre et piano i kjeller, loft eller garasjer der du ikke kan kontrollere miljøfaktorene. Hvis det er fuktig i rommet kan pianoet skades av dette. Unngå å plassere pianoet direkte mot varmekilder, vinduer eller ytterdører.

Med dette i tankene bør du velge en sikker lagring leverandør som tilbyr ting som klimaanlegg og beskyttelse mot andre miljøfaktorer, for eksempel støv, smuss og skadedyr.

Lagre piano trygt og billig

lagre piano trygt og billig

Tips før lagring av piano

Pianoknapper er utrolig skjøre, så det er viktig at de er beskyttet både under flytting og transport og mens de er lagret. Hvis du ikke allerede har en støvbeskytter for pianotangenter, er det nå på tide å investere i en. Alternativt kan du bruke en passende, myk, hvit, lukttfri klut. Hvis det ikke er noen lås på lokket over tangentene, bør du vurdere å feste dette med litt tape. Bare vær oppmerksom på at noen typer tape kan etterlate merker på pianoet som er vanskelig å fjerne.

 

 

Tagged with: